Keress receptre vagy hozzávalóra

Kelt meggyes pite

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg puha vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 ek barna nádcukor
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg meggy, kimagozva
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fahéj
  • barna nádcukor ízlés szerint

Elkészítés

    1. A lisztből, a tojássárgájából, a puha vajból, a tejből, az élesztéből és a nádcukorból rugalmas tésztát készítünk egy dagasztógép segítségével, és fél órán át hagyjuk kelni. 
    2. Sütőpapíron vékonyra nyújtjuk, majd a sütőpapírral együtt egy 40x36 cm-es tepsibe csúsztatjuk a tésztát, Megszórom zsemlemorzsával (hogy a meggy leve ne áztassa el a tésztát), majd barna cukorral és bőségesen befedjük a magozott meggyel.
    3. Megszórjuk őrölt fahéjjal és még egy kevés nádcukorral, majd hideg sütőbe tesszük, amit utána 200 fokra kapcsolunk, és kb. 25 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin