Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt meggyes-mákos pite

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • kb. 7 cl langyos tej
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg kimagozott meggybefőtt
  • 25 dkg darált mák
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál búzadara
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 közepes durvára reszelt alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás fehérje + 1 evőkanál porcukor
  • A kenéshez:
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a margarint az élesztővel, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarva addig pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük.

A töltelékhez a tejjel leforrázzuk a mákot, belekeverjük a többi hozzávalót, a tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, finoman beleforgatjuk a mákba.

A tészta felét közepes tepsibe nyújtjuk, rásimítjuk a máktölteléket, a kicsöpögtetett meggyet elosztjuk rajta, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.

Tojássárgájával lekenjük, villával sűrűn megszurkáljuk, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss