Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Kelt mákos rétes

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 8 tojássárga
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált mák
  • 15-20 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál tej

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A tésztához a margarint megpuhítjuk, majd habosra keverjük a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, amibe egy pici cukrot teszünk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, plusz egy kevés sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva (!) megkelesztjük.
    2.) Töltelék: a mákot ledaráljuk, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat (ízlés szerint), a vaníliás cukrot és a 8 evőkanál tejet. Alaposan összekeverjük az egész mákos tölteléket.
    3.) A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk a máktöltelékkel és felgöngyölítjük. (Jó hosszú lesz!)
    4.) Kettévágjuk a felgöngyölt tésztát, és kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük mind a két rudat. 15 percig letakarva, meleg helyen tovább kelesztjük a tésztát.
    5.) Mindkét rudat tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Ibolya950 7 évvel ezelőtt
Miért kell bele 8 tojás?
n.r.zsuzsa 10 évvel ezelőtt
és lőőőőn a mákosbeigli!!!!
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes