Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt kuglóf csokival és gesztenyével

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1,2 dkg friss élesztő
  • 2 ek cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • kb. 2 dl langyos tej
  • 10 dkg puha vaj
  • A gesztenyés töltelékhez:
  • 50 dkg cukrozott gesztenyepüré
  • 10 dkg puha vaj
  • A csokis töltelékhez:
  • 25 dkg csokis mogyorókrém
  • A bevonathoz:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tört mogyoró

Elkészítés

  1. Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, kikavarjuk egy teáskanál cukorral, hagyjuk kicsit állni. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a sót. A közepébe egy kis mélyedést vájunk, ide öntjük a cukrot és a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni. Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel. Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk kapni. Ha már szépen elválik az edény falától, akkor hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
  2. Amíg kel, a gesztenyepürét kikavarjuk a 10 dkg puha vajjal. A megkelt tésztát háromfelé osztjuk. Egyesével vékonyra nyújtjuk. Két tésztát megkenünk a gesztenyekrémmel, felcsavarjuk, mint a bejglit. A harmadikat meglangyosított csokis mogyorókrémmel kenjük meg, ezt is felcsavarjuk.
  3. A három rudat lazán összefonjuk, és egy nagy kizsírozott kuglófformába fektetjük. Letakarva ismét kelesztjük. Végül 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Tíz perc múlva levesszük a sütő hőmérsékletét 170 fokra, és készre sütjük, körülbelül egy óra alatt. Hagyjuk hűlni a formában, végül rácsra borítjuk. Ha már teljesen hideg, leöntjük olvasztott csokival, megszórjuk a tört mogyoróval.

11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>> 

11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss