Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelt kókusztekercs

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 1 tk cukor
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    1. 1 dl langyos cukros tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és rugalmas tésztává dolgozzuk (ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá). Két cipót formálunk belőle, letakarva kb. fél órát pihentetjük a tésztát.
    2. Addig elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (de nem főzzük meg). A vízgőzről levéve belekeverjük a  kókuszreszeléket.
    3. A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk. A tészta másik felével is így járunk el.
    4. A sütőt bemelegítjük és 180 fokon 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Mákos tekercs  

    KÓKUSZOS HABTEKERCS 

    CSERESZNYÉS TEKERCS 

    EPRES-MASCARPONÉS PISKÓTATEKERCS 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin