Kelt kalács, amit nem kell keleszteni

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 dl olaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 egész tojás
  • pici só

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet az élesztővel felfuttatom, összekeverem az összes hozzávalót. Jól kidolgozom. Fél cm vastagságúra kinyújtom. (Lehet rúd alakban sütni, lehet kifliket sütni.) Megtöltöm lekvárral, dióval, mákkal, túróval vagy gesztenyével. Tojássárgával megkenem, kivajazott tepsibe teszem, és előmelegített sütőben megsütöm. A sütési idő kb. 40 perc 170 fokon.

Megjegyzés

Nagyon finom, nem szárad ki gyorsan.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kiss Mónika 7 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon finom,és egyszerű!!!!!! A kinyújtott tésztát kend meg tejföllel,szórd meg kakaós cukorral,simítsd el,tekerd fel.Isteni finom kakaós kalács lesz...
9 évvel ezelőtt
isteni recept!!!!
10 évvel ezelőtt
Életem első kalácsa, melyet megsütöttem! Tudok kalácsot sütni!!!!!!!! Issteni finom.... Köszi

Hasonló Receptek

Magazin