Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt gesztenyés kifli

MME MME
1 5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrokat és a tejfölt, és közepes keménységű tésztává gyúrjuk. 15-20 percig hűvös helyen pihentetjük.
  2. Vékonyra kinyújtjuk, kockákra vágjuk, majd megtöltjük a porcukorral ízesített gesztenyepürével. Kifli alakúra formáljuk, megkenjük felvert tojással, és fél óráig langyos helyen kelesztjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Sokáig eláll.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss