Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelt csörögefánk csigaformában

1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1/2 dl tejföl
  • 2-3 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál porcukor
  • 2 tojássárga
  • csipet só
  • 1/2 dkg élesztő
  • 2 cl rum
  • olaj a sütéshez
  • A tálaláshoz:
  • porcukor, fahéjas porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk a tejfölben. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a csipet sót, a feloldott élesztőt, a kétféle cukrot és a rumot. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, adunk hozzá még telfölt. Cipóba formáljuk, és legalább 30 percig pihentetjük.

    Kinyújtjuk 3-4 mm vastagságea, 2 ujjnyi széles, 10-15 cm hosszú csíkokra vágjuk derelyemetélővel, majd csigaformára tekerjük. Ha nem akarjuk, hogy szétnyíljon, fogvájóval összetűzzük.

    Felforrósított olajban aranysárgára sütjük mindkét oldalát. Porcukorral,
    fahéjas porcukorral vagy barackízzel tálaljuk.

Megjegyzés

Ez egy kisebb adag, több személy részére minimum a dupláját kell venni.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin