Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk a tejfölben. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a csipet sót, a feloldott élesztőt, a kétféle cukrot és a rumot. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, adunk hozzá még telfölt. Cipóba formáljuk, és legalább 30 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk 3-4 mm vastagságea, 2 ujjnyi széles, 10-15 cm hosszú csíkokra vágjuk derelyemetélővel, majd csigaformára tekerjük. Ha nem akarjuk, hogy szétnyíljon, fogvájóval összetűzzük.
Felforrósított olajban aranysárgára sütjük mindkét oldalát. Porcukorral,
fahéjas porcukorral vagy barackízzel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre