Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelleves parasztosan

default user icon
2.5/5

Hozzávalók

  • 1 fej új kelkáposzta,
  • 40 dkg sötét rozskenyér (pl. bajor parasztkenyér),
  • 20 dkg Lajta vagy ilmici sajt,
  • 1 zöldségerőleveskocka,
  • 5 dkg vaj,

Elkészítés

    A kelt megtisztítjuk, a középső, vastag eret kivágjuk. A leveleket nagyobb darabokra vágjuk, majd zöldségerőleveskockával ízesített vízben puhára főzzük. A sötét rozskenyeret vékonyan felszeleteljük és száradni hagyjuk, vagy kissé megpirítjuk. Az olvadós sajtot ugyancsak vékonyan felszeleteljük. A vajat lábosban felolvasztjuk, majd csaknem barnulásig sütjük (vigyázzunk, nehogy megégjen). Mélytányérban lerétegezzük a lecsöpögtetett kelleveleket, a pirított kenyérszeleteket és a sajtot. Felülre kenyér kerüljün. Rámerjük a forró levest és meglocsoljuk az olvasztott vajjal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin