Elkészítés: A kelkáposzta leveleit óvatosan lefejtjük, 2 percig forró sós vízben előfőzzük, kivesszük, lecsöpögtetjük.
A darált húst az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, a zsemlemorzsával, a tojással és a mustárral összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A keveréket a káposzta leveleken elosztjuk, föltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük.
A répát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A tekercseket óvatosan a serpenyőben megforrósított vajra tesszük, hozzáadjuk a répát és a burgonyát, felöntjük a zöldséglével, és lassú tűzön 40 percig pároljuk, időnként megforgatjuk.
A tekercseket kivesszük, a maradék mártást sózzuk, borsozzuk, botmixerrel pürésítjük. A tekercsekkel tálaljuk, tejfölt is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre