Elkészítés: 2 db tojást keményre főzök. 1 kisebb fej hagymát és 1 piros kaliforniai paprikának a felét felkockázom, kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst, ízesítem ételízesítővel és fehérborssal.
Amíg készre párolódik, addig 8 db kelkáposztalevelet enyhén sós vízbe dobok, de csak addig, amíg anyira megpuhul, hogy tölthető legyen. A megpárolódott húst és kelkáposztalevelet hűtöm.
Ha kihűlt, a főtt tojásokat lereszelem tésztareszelőn, hozzákeverem a húsos töltelékhez, és 1 db nyers tojást adok még hozzá, hogy a masszánkat összetartsa sülés közben.
Ezután a kelkáposztaleveleket letorzsázom, ráhelyezek 1 szelet gépsonkát, erre rakom a tojásos-húsos tölteléket, majd feltekerem, hagyományos módon panírozom, forró olajban készre sütöm.
Tálalás előtt átlósan kettévágom. Bármilyen körettel lehet tálalni, hidegen és melegen egyformán finom és laktató.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre