Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposztás rántott palacsinta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 0,5 dl tej
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 6 evőkanál ét olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • A palacsintához:
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • szódavíz
  • A panírozáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 tojás
  • A sütéshez:
  • ét olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A töltelékhez a rizst megfőzzük. A káposztát leveleire szedjük, a torzsát kivágjuk. A leveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük.

    A raguhoz a hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Felforrósítjuk az étolajat, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg elfövi a levét. Rászórjuk a lisztet, majd a tejjel és a tejföllel simára keverjük. Egyet forralunk rajta, majd a párolt rizzsel és a petrezselyemmel összekeverjük.

    A palacsintához simára keverjük a tojást a liszttel és a tejjel, majd annyi szódavizet adunk hozzá, hogy palacsintatésztát kapjunk. Kiolajozott serpenyőben a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.

    A káposztaleveleket a palacsintára helyezzük, megkenjük a rizses húsraguval, behajtva feltekerjük, majd hagyományos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk, végül bő, forró étolajban megsütjük.

    Kissé ferdén felszeleteljük, ízlés szerinti savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Özv.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin