Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A gerslit alaposan átmossuk, megfuttatjuk egy kevés olajon, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon, kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk és felhevített olajon jól átpirítjuk, majd félretesszük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, hozzáöntünk kevés olajat, rádobjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a paradicsomot, (ha egészet vettünk, aprítógéppel aprítsuk fel) és hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát. Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal, és kb. 10 percig főzzük.
  4. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígíthatjuk. Ha a gersli megpuhult, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és a ragu mellé kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek