Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztás krumplileves

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A császárhúst felaprítjuk, és a lábasban felforrósított olajon vagy zsíron megpirítjuk. A húshoz adjuk a kétféle, megtisztított, felaprított hagymát, és néhány percig együtt pirítjuk.
  2. Felcsíkozzuk a kelkáposztát. Felöntjük a hagymás-húsos alapot a borral, és nagy lángon elforraljuk az alkoholt. Felöntjük fel az alaplével, és közepes lángon, lefedve a levest addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
  3. A leveshez adjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és addig főzzük tovább, amíg a zöldség majdnem teljesen megpuhul. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott édesburgonyát, és további 5 percig főzzük a levest. Közben sózzuk és borsozzuk, végül beleforgatjuk a kelkáposztát. Forrón tálaljuk. Ízlés szerint egy kevés tejföllel is meglocsolhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss