Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposztás krumplileves

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg főtt császárhús
  • 3 ek olaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 l húslevesalaplé
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg édesburgonya
  • bors
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A császárhúst felaprítjuk, és a lábasban felforrósított olajon vagy zsíron megpirítjuk. A húshoz adjuk a kétféle, megtisztított, felaprított hagymát, és néhány percig együtt pirítjuk.
    2. Felcsíkozzuk a kelkáposztát. Felöntjük a hagymás-húsos alapot a borral, és nagy lángon elforraljuk az alkoholt. Felöntjük fel az alaplével, és közepes lángon, lefedve a levest addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
    3. A leveshez a meghámozott, felkockázott burgonyát, és addig főzzük tovább, amíg a zöldség majdnem teljesen megpuhul. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott édesburgonyát, és további 5 percig főzzük a levest. Közben sózzuk és borsozzuk, végül beleforgatjuk a kelkáposztát. Forrón tálaljuk. Ízlés szerint egy kevés tejföllel is meglocsolhatjuk.

      13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>> 

      12 LAKTATÓ LEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin