Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hozzáadjuk a lisztet, annyit amennyit felvesz. Félkemény tésztát gyúrunk belőle. Hüvelykujj vastagságúra nyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. Kissé megsodorjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Ezután kifőzzük, mint a nokedlit.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, a nudlit beleszűrjük és lepirítjuk. Ha megpirult, felét beletesszük egy tűzálló tálba.
A kelkáposztát félpuhára főzzük, csíkokra vágjuk, és felét a nudlira szórjuk. Rásimítjuk a darált húst, rozmaringgal, kakukkfűvel és reszelt szerecsendióval megszórjuk. A hús fölé ismét kelkáposztát, majd a nudli másik felét tesszük, meghintjük összeaprított
petrezselyemmel.
A 2 pohár tejfölt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a 2 tojást, sót, borsot, összekeverjük, majd az összeállított rakott finomságra simítjuk. Kissé megrázogatjuk, hogy mindenhová jusson az öntetből.
190 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre