Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztás húsgombóc

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

A megtisztított káposztát forrásban lévő sós vízbe tesszük. Amint a levelek kissé megpuhultak, hideg vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, és falatnyi darabokra vágjuk.

2.

A darált húst tálba tesszük a káposztával, a tojásokkal, a zsemlemorzsával és a tejszínnel együtt. Megsózzuk és megborsozzuk, ízesítjük a paprikával és az oregánóval, és alaposan összedolgozzuk. Kis gombócokat formázunk a húsból, és a felforrósított olajon őket ropogósra sütjük őket. Konyhai papírtörlőre szedjük. 

3.

Házi paradicsomszósszal kínáljuk, és néhány levél friss fűszernövénnyel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss