Keress receptre vagy hozzávalóra

Kelkáposztás húsgombóc

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 fej kelkáposzta
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 0,8 dl tejszín
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • néhány ág friss zöldfűszer
  • frissen őrölt bors
  • oregánó

Elkészítés

    1.

    A megtisztított káposztát forrásban lévő sós vízbe tesszük. Amint a levelek kissé megpuhultak, hideg vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, és falatnyi darabokra vágjuk.

    2.

    A darált húst tálba tesszük a káposztával, a tojásokkal, a zsemlemorzsával és a tejszínnel együtt. Megsózzuk és megborsozzuk, ízesítjük a paprikával és az oregánóval, és alaposan összedolgozzuk. Kis gombócokat formázunk a húsból, és a felforrósított olajon őket ropogósra sütjük őket. Konyhai papírtörlőre szedjük. 

    3.

    Házi paradicsomszósszal kínáljuk, és néhány levél friss fűszernövénnyel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin