A darált húst egy nagyobb tálba tesszük, és hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlét, a bulgurt, a tojások sárgáját, az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és a frissen aprított zöldfűszerekkel ízesítjük. Jól összedolgozzuk, és állni hagyjuk.
A zöldséglevest (vagy kockából készült alaplét) felforraljuk, roppanósra főzzük benne a kelkáposzta gerezdeket, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és fellazítjuk vele a húsos masszát. Egy sütőformát kivajazunkk, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Beleöntjük a húsos massza felét, egyenletesen elsimítjuk, majd rárakjuk a lecsöpögtetett kelkáposztát, és befedjük a maradék húsos keverékkel. Egyenletesen elosztjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
A sütési idő letelte előtt kb. 15 perccel megszórjuk a hús tetejét a reszelt sajttal. Amikor elkészült, 10-15 percig pihentetjük a formában, majd kockára vágjuk, és melegen tálaljuk. A friss zöldfűszerekkel és a koktélparadicsommal díszítjük. Tejföllel kínáljuk.