Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztás-csicseriborsós tagliatelle

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy fazék vizet felforralunk, sózzuk, és a csíkokra vágott kelkáposztát leforrázzuk 1-2 perc alatt, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a dióolajat, majd ebben a kelkáposztát megfuttatjuk folyamatos kevergetés mellett.

Közben egy másik edényben újabb vizet forralunk, amiben a tésztánkat megfőzzük, majd leszűrjük.

A serpenyőben lévő pirított kelkáposztához adjuk a csicseriborsót. Sóval, borssal, a citrom levével és reszelt héjával, valamint egy kevés reszelt pecorino sajttal ízesítjük, majd hozzáadjuk a megfőzött és leszűrt tésztát, amivel jó összeforgatjuk.

Tálaláskor a tésztánkat reszelt pecorino sajttal szórjuk meg és dióolajjal meglocsoljuk kicsit.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss