Elkészítés: Egy fazék vizet felforralunk, sózzuk, és a csíkokra vágott kelkáposztát leforrázzuk 1-2 perc alatt, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a dióolajat, majd ebben a kelkáposztát megfuttatjuk folyamatos kevergetés mellett.
Közben egy másik edényben újabb vizet forralunk, amiben a tésztánkat megfőzzük, majd leszűrjük.
A serpenyőben lévő pirított kelkáposztához adjuk a csicseriborsót. Sóval, borssal, a citrom levével és reszelt héjával, valamint egy kevés reszelt pecorino sajttal ízesítjük, majd hozzáadjuk a megfőzött és leszűrt tésztát, amivel jó összeforgatjuk.
Tálaláskor a tésztánkat reszelt pecorino sajttal szórjuk meg és dióolajjal meglocsoljuk kicsit.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre