Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposztafőzelék

default user icon
2 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kis fej (40-50 dkg) kelkáposzta
  • 4-5 db krumpli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Pici olívaolajon megpirítom a zúzott fokhagymát. Amikor már jó erős illata van, de még nem piros, hozzákeverek kb. 2-3 kávéskanáli egész köménymagot, együtt piritom tovább. Hozzáadom az apróra vágott kelkáposztát, majd a kis kockákra vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el, sózom, borsozom, majd fedő alatt rotyogtatom. Kb. fél óra kell neki, néhány puha krumpli darabot még főzés közben szétnyomkodok fakanállal az edény oldalán, hogy sűrű legyen a lé. Tökéletes egy szelet rozskenyérrel.

Megjegyzés

Keményítő-napon bátran és bőségesen ehető.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szokolszkyagnes
Egy picinyke pirospaprikával is nagyon finom :)
kopu
Ez nagyon fincsi :-) aki szereti addhat hozzá 1-2 ek balzsamecetet is.

Hasonló Receptek

Magazin