Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Kelkáposztafőzelék

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 20 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 dkg liszt
  • fél kávéskanál pirospaprika

Elkészítés

    Előkészítés: A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a köménymagot teatojásba zárjuk, a hagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.
    Elkészítés: Nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, a burgonyát és a teatojást, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (20-25 perc). Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, majd apránként hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához szűrjük-keverjük. 10 percig fedő nélkül, szelíden forraljuk, hogy rántás ízét elveszítse. Eltávolítjuk a főzelékből a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Feltétként pörköltet, fokhagymás sülthúst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt adhatunk hozzá.

Megjegyzés

1 adag: 846 kJ/203 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

bibike1
Sokáig így készítettem én is, aztán visszatértem ahhoz, amit anyumtól tanultam. Kömény mellé még majoránna is kerül. Nekem úgy fincsibb, persze ez ízlés dolga.
nemetheszter
Egyetértek tényleg ez a legfinomabb változat.
Ilka
Számomra ez a klasszikus recept, nem kell ezt agyon variálni, így a legfinomabb!!!!
tirinke
imádom... kismamaként heti több lábassal beverek
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes