Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel

default user icon
3 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 60 dkg csicsóka, 2 tojás, só, fokhagyma, őrölt kömény, kakukkfű, olaj

Elkészítés

    Elkészítése: A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sűrítéshez, elég a pürésített káposzta. A csicsókát megtisztítjuk, lereszeljük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. Ha túl híg lenne, kevés liszttel sűríthetjük. A bekevert csicsókamasszát kevés forró olajban pirosra sütjük, és a kelkáposztával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsandi
És még két gondolat: a kelkáposztafőzeléket én is krumplival ismerem ugyan, de ez is jól hangzik. Illetve a csicsókához még annyit, hogy tényleg nagyon jó ízű, meg olcsó, meg minden, de megpucolni... Hááát, én nem vagyok híve a hámozásnak, amit lehet, sikálok, de ezzel nagyon megküzdöttem, pedig csak 60 deka volt.
zsandi
A bekevert, befűszerezett reszelt csicsókát szerintem ki kell kicsit nyomkodni, mert rengeteg levet ereszt. Pedig meg is liszteztem, és mégis. Aztán pedig óvatosan kell sütni, mert hamar megég a külseje. Egyébként finom lett - a párom szerint. Nekem kicsit fura, de lehet, hogy csak a kakukkfű miatt.
Csibi13
Még nem próbáltam ki, de jónak tűnik. A kelkáposztafőzelékbe én szoktam pár szem burgonyát is főzni kockára vágva. Szerintem úgy tartalmasabb, mi úgy szeretjük. Okvetlenül ki fogom próbálni így, rántás nélkül.

Hasonló Receptek

Magazin