Elkészítés: A csirkecombokat befűszerezzük /akár ezt előző este is megtehetjük/, majd félretesszük a hűtőbe, hogy jól átvegye az ízeket.
Ez idő alatt elkészítjük a zöldségeket: a kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a vastagabb részeit, megmossuk, lecsepegtetjük. A gyökérzöldeket megtisztítjuk, ujjnyi darabokra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát is hasonló méretű szeletekre vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát is megtisztítjuk.
Egy hőálló tál alját kibéleljük kelkáposztalevelekkel, majd rátesszük a csirkecombokat. Erre kerülnek a zöldségek, amiket ízlésesen eloszlatunk rajta, sózzuk, borsozzuk.
180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük, kissé meg is pirítjuk , hogy a csirke bőre ropogos legyen, ill. a zöldségek is kapjanak egy kis színt.
Aki szereti, ekkor még megszórhatja egy kis füstölt sajttal is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre