Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposzta-krémleves csirkegaluskával

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 40 dkg párolt kelkáposzta
  • 2 db főtt burgonya
  • 6 dl húsleves
  • 1 csipet kakukkfű
  • A galuskához:
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 dl tej
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

    1.

    A hagymákat finomra vágjuk, majd üvegesre sütjük a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét félretesszük, a többit a hagymás alaphoz adjuk a felkockázott burgonyával együtt.

    2.

    Együtt pirítjuk néhány percig, majd felöntjük a levessel. Felforraljuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, megsózzuk, végül összeturmixoljuk.

    3.

    A galuskához a tejbe áztatjuk a felkockázott zsemlét. A csirkemellet falatnyi darabokra, a petrezselymet finomra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, majd a robotgépbe tesszük a hússal és a petrezselyemmel együtt.

    4.

    Hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd egészen finomra aprítjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A forró leveshez adjuk a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.

    FRANKFURTI LEVES ÉS TÓCSNI: ÍGY EGYÜNK TÖBB SZUPERERGÉSZSÉGES KELKÁPOSZTÁT >>> 

    9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD! >>> 

Dúsítsuk a levest egy kevés tejszínnel vagy 1-2 ek tejföllel. Szép színt kölcsönöz a gombócnak, ha 1 csipet őrölt pirospaprikát is adunk hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin