Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 evőkanál olvía olaj
  • 30 dkg burgonya
  • köménymag
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 tejföl vagy kefir
  • 2-3 evőkanál liszt
  • pici víz

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beleteszünk egy kanál olívát, és takarék lángon puhára főzzük.
    2.) Közben elkészítjük a habarékot. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a kefirt/tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből, és simára keverjük. Hozzáadjuk a főzelékhez, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 évvel ezelőtt
Bizonyára nem véletlen, hogy ennyien lementették a receptárukba ezt az ételt. Fincsi-fincsi-fincsi!!!

Hasonló Receptek

Magazin