Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta-főzelék

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. Nagyobb lábasban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Rádobjuk az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát is.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
  4. A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá egy pici vizet, majd a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta.
  5. A kelkáposzta főzeléket kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel, sült kolbásszal.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KELKÁPOSZTA FŐZELÉK

 

 

Megjegyzés

Kelkáposzta főzelék recept, amelyet nagyon egyszerűen elkészíthettek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss