Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kelkáposzta főzelék tarjaszelettel

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kelkáposzta főzelék tarjaszelettel

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 39
  • Elküldve: 12

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta - külső sötétzöld leveleit eltávolítva, leveleire bontva, a vastag ereket ki- és laskára vágva
  • 50 dkg burgonya - kockázva
  • 1 közepes fej vöröshagyma - finomra aprítva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - aprítva
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1-2 teáskanál csemege piros arany
  • kevés őrölt bors
  • kb. 4 evőkanál liszt (attól függ, ki mennyire sűrűn szereti)
  • 4-5 evőkanál olaj
  • kevés ételízesítő (füstölt ízű leveskocka is finom bele)
  • főtt-füstölt tarja

Elkészítés:

Alapos mosás után a kelkáposztát felteszem egy 3 l-es fazékban, sózom, megszórom köménnyel, majoránnával, és felengedem kb. 1 liter hideg vízzel. 10 percnyi főzés után adom hozzá a burgonyakockát, mert a zöld káposztaleveleknek több főzési idő kell (így is ress marad).

Közben kis lábosban sötétebb – piros - rántást készítek az olajból a liszttel, belepirítom a vöröshagymát (szerintem finomabb, ha meg is pirul egy kicsit), majd rajta a fokhagymát. Megszórom pirospaprikával, felengedem egyszerre kb. 4 dl hideg vízzel, kikeverem, és a forrásban lévő főzelékhez adom – újraforrásig folyamatosan óvatos mozdulatokkal kevergetem. (Ezzel a módszerrel nem csomós az ételben a rántás. Lényeg, hogy hirtelen és egyszerre több hideg folyadékot kapjon a forró rántás.) Ízesítem szükség szerint sóval, borssal, piros arannyal, kevés ételízesítővel, és kb.10 percig csendesen főzöm.

Feltétnek főtt-füstölt tarjából vágott szeleteket átsütöttem pár csepp forró olajban, de sokféle feltéttel készülhet a főzelék, pörkölthúsfélékkel, sült kolbásszal, fasírttal, sült virslivel, húsos sült szalonnával, egyéni ízlés szerint.

Megjegyzés:

Azért bátorkodtam a rántást egy kicsit jobban körül írni, mert nekem sem ment anno könnyen a rántás-ügy, mire megismertem ezt a módszert. Az is fontos, hogy ne vastag, inkább vékony aljzatú edényben készítsük mindig a rántást! Szerintem a módszer egyszerű és a lényeg, hogy csomómentes lesz az ételünk.

A legtöbb főzelék esetében rántás párti vagyok, ennél a főzeléknél is nagyon fontosnak tartom a pirított liszt és vöröshagyma plusz aromáját.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



gaby53 receptjeiből:
Marhavadas spagettivel
Almaszósz avagy almamártás
Egyszerű grízgaluskaleves
Zellerzöldes burgonyafőzelék
Kókuszkrémes szelet
Sóskamártás pirított burgonyával és tükörtojással
Gombaleves szaggatott galuskával
Zellerzöldes zöldségleves
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. Kabuci
    2014. november 16. (vasárnap) 20:57
    A rántás elkészítésének módozatával kicsit vitatkoznék - persze tudom, kinek mi vált be - én nem engedem fel soha hideg vizzel, hanem amint késznek nyilvánítom, beleöntöm a forró ételbe . 43. éve főzöcskézek, még soha nem lett csomós az étel......persze az anyukámtól lestem el és miért is ne egyszerűsítsük a dolgot, ha lehet......
    Kabuci szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Villámgyors gyümölcsös desszertek - édességek 30perc alatt!
Amikor tombol a hőség, nem, vagy csak nagyon rövid időre vagyunk hajlandóak bekapcsolni a sütőt - de desszert nélkül mégsem lehet létezni, igaz?! Ezért most összegyűjtöttük nektek a 35 legfinomabb és leggyorsabb gyümölcsössüti-receptet! Villámgyors és isteni, mind - próbáljátok ki!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Sárgabarackkal töltött gombóc Sárgabarackkal töltött gombóc
Rántott, fokhagymás tarja Rántott, fokhagymás tarja
Hentestokány felturbózva Hentestokány felturbózva
Mazsolás-sörös csirke Mazsolás-sörös csirke
Pikáns, csípős sertésfalatok Pikáns, csípős sertésfalatok
Gyümölcsös omlett Gyümölcsös omlett
Rántott sajt paradicsomos bundában Rántott sajt paradicsomos bundában
Sajtos-sonkás-szalámis tekercs Sajtos-sonkás-szalámis tekercs
Túrós-sajtos stangli Túrós-sajtos stangli
Vörösáfonyás kuglóf Vörösáfonyás kuglóf
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
  • (sheilabalage)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125348_glutenmentes_110.jpg Gluténmentes élet: tudnivalók és tippek lisztérzékenyeknek

Coeliakia vagy gluténszenzitív enteropathia – orvosi szakszóval így hívják a lisztérzékenységet. Összegyűjtöttük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125344_karcsun_110.jpg Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene!

Ahogyan múlnak az évek, egyre nő a súlyod is? Tippjeinek segítségével meggátolhatod a hízást!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125334_alma_110.jpg Szép bőrre, hajra és körömre vágysz? Ezeket kell enned!

A zöldségek és a gyümölcsök természetes módon segítik bőrünket és hajunkat a megújulásban. Hogy miben rejlik az erejük? Íme!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125331_fesztival_ok_110.jpg Minikonyha a sátorban - hasznos ötletek fesztiválozóknak, kempingezőknek

Javában tombol a nyár, aki teheti kempingezik, fesztiválozik, nyaral. A legtöbb kempingező, főleg a sátorlakók számára azonban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125325_gyerek_zoldseg_110.jpg 5 szuper tipp, hogy rávegyük a gyereket a zöldségevésre

A zöldségekkel az a baj, hogy meg kell rágni őket, és az ízük is kevésbé édes, ami a mai „cukros-omlós” világban nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125321_tisztitokura_.jpg Tisztítónapok egyszerűen - egytől az ötnapos kúráig

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125319_kenyer_.jpg Így lesz tökéletes a kenyér!

Összegyűjtöttünk néhány megfontolandó jó tanácsot. Kenyérsütésre fel!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125317_olaj_.jpg Így süss kevesebb zsiradékkal - apró trükkök az egészségért

A súlyvesztés, illetve a karcsú alak megőrzésének egyik feltétele, hogy nem visszük túlzásba a zsíros ételek fogyasztását.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept