Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposzta főzelék sült virslivel - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta (közepes)
  • 2 db krumpli (közepes)
  • bors
  • 1/2 kávéskanál köménymag
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 pár virsli
  • pirospaprika
  • zsír (kevés a sütéshez)

Elkészítés

    1. A kelkáposztát szeletekre vágom és a kocára vágott krumplival együtt felteszem főni, annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert engedni fog a káposzta.
    2. Fűszerezem sóval, borssal, köménymaggal. Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor a krumpli megfőtt, már jó a káposzta is.
    3. A zsírból és lisztből világos rántást készítek, hozzáöntöm és a tej jel hígítom fel. Ekkor teszem bele a majoránnát, azzal nem kell főzni, mert ha sokáig fő, keserű lesz, ha kell még sózom picit és egyet forralok rajta.
    4. A virslit karikára vágva kevés zsíron megsütöm, majd a tűzről levéve keverek hozzá egy kis pirospaprikát, tálaláskor a virslivel együtt ebből csurgatok keveset a főzelékre.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin