Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposzta főzelék sült virslivel

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta (közepes)
  • 2 db krumpli (közepes)
  • bors
  • 1/2 kávéskanál köménymag
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 ek zsír
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 2 pár virsli
  • zsír (kevés a sütéshez)
  • pirospaprika

Elkészítés

    1. A kelkáposztát szeletekre vágjuk és a kocára vágott krumplival együtt feltesszük főni, annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert a káposzta levet enged majd. Sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük. (Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor a krumpli megfőtt, már jó a káposzta is.)
    2. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, hozzáöntjük a főzelékhez, majd a tejjel felhígítjuk. Ekkor tesszük bele a majoránnát is, azzal nem kell főzni, mert ha sokáig fő, keserű lesz. Ha szükséges még sózzuk a főzeléket, és egyet forralunk rajta.
    3. A virslit karikára vágva kevés zsíron megsütjük, majd a tűzről levéve egy kis pirospaprikát keverünk hozzá, tálaláskor a virslivel együtt ebből csurgatunk keveset a főzelékre.

    10 HÁZIAS FŐÉTEL, AMIT A NAGYIK KÉSZÍTENEK A LEGJOBBAN >>> 

    6 EGYSZERŰ FŐZELÉK, AMIT GYEREKJÁTÉK ELKÉSZÍTENI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin