Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposzta-főzelék sült oldalassal

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek méz
  • 4 ek szójaszósz
  • A főzelékhez:
  • 4 db burgonya (közepes)
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 ek olíva olaj
  • 10 dkg tejföl
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. Az oldalast lehártyázzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a mézet és a szójaszószt, és a keveréket az előkészített húsdarabokba dörzsöljük.
    2. Tepsibe tesszük, melléöntünk egy kevés vizet, majd lefedjük alufóliával, és 135 fokon 3 órán keresztül sütjük, majd levesszük a fóliát, és magas hőfokon ropogósra pirítjuk.
    3. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, a leveleket felcsíkozzuk. Az újhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a krumplit és a káposztát, és nagy lángon megpirítjuk. Mérsékeljük a hőt, megsózzuk az egészet, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. A hús mellé tálaljuk, majd a tejföllel és a felaprított petrezselyemmel díszítjük.

      Még több főzelék >>> 

      Finomságok sertéshúsból >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin