Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta-főzelék sült oldalassal

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Szójabab
  • Tej

Elkészítés

  1. Az oldalast lehártyázzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a mézet és a szójaszószt, és a keveréket az előkészített húsdarabokba dörzsöljük.
  2. Tepsibe tesszük, melléöntünk egy kevés vizet, majd lefedjük alufóliával, és 135 fokon 3 órán keresztül sütjük, majd levesszük a fóliát, és magas hőfokon ropogósra pirítjuk.
  3. A kelkáposzta-főzelék elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, a leveleket felcsíkozzuk. Az újhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a krumplit és a káposztát, és nagy lángon megpirítjuk. Mérsékeljük a hőt, megsózzuk az egészet, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  4. A hús mellé tálaljuk, majd a tejföllel és a felaprított petrezselyemmel díszítjük. 

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss