Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta-főzelék pörkölttel

75 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • A főzelékhez:
  • 1 fej kelkáposzta
  • 3 db burgonya
  • 1 ek liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 1,5 l víz
  • őrölt kömény
  • A pörkölthöz:
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 fej hagyma
  • 1 mk őrölt pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3-4 dl víz
  • olaj

Elkészítés

  1. A kelkáposztát megmossuk, majd apróra (kb. 3x1 cm-es csíkok) vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és megmossuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a krumplit és a káposztát, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Felforraljuk, és sóval és őrölt köménnyel ízesítjük. Lefedjük, és kis lángon puhára főzzük.
  2. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd kb. 1 dl vízzel hígítjuk. A kész habarást sűrű kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.
  3. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Megpirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és összeforgatjuk. Felöntjük a vízzel, és sóval ízesítjük. A pörköltet addig főzzük, ameddig a csirkemell megpuhul. A főzeléket a pörkölttel együtt tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss