A kelkáposztát alaposan megmossuk, majd felszeleteljük, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.
A burgonyát és a kelkáposztát beletesszük egy fazékba, felengedjük vízzel, majd sóval, borssal fűszerezzük. Körül-belül 30 percig főzzük.
Közben felszeleteljük a kolbászt és megsütjük, majd félretesszük.
Elkészítjük a rántást: egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a felaprított fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk.
Levesszük a tűzhelyről, megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, pirospaprikával, majd feleresztjük vízzel. Beleöntjük a levesbe, összekeverjük, majd felforraljuk.
Tálaláskor mélytányérba szedjük a főzeléket, kanalazunk rá tejfölt, és megszórjuk a kolbászkarikákkal.