Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta főzelék pikánsan

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A kelkáposztát alaposan megmossuk, majd felszeleteljük, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. A burgonyát és a kelkáposztát beletesszük egy fazékba, felengedjük vízzel, majd sóval, borssal fűszerezzük. Körül-belül 30 percig főzzük.
  3. Közben felszeleteljük a kolbászt és megsütjük, majd félretesszük.
  4. Elkészítjük a rántást: egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a felaprított fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk.
  5. Levesszük a tűzhelyről, megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, pirospaprikával, majd feleresztjük vízzel. Beleöntjük a levesbe, összekeverjük, majd felforraljuk.
  6. Tálaláskor mélytányérba szedjük a főzeléket, kanalazunk rá tejfölt, és megszórjuk a kolbászkarikákkal. 

Megjegyzés

Az elkészítéskor lókolbász használtam nosztalgiából. Pályakezdő koromban a legolcsóbb húskészítmény volt, ma már majdhogynem luxus. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek