Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposzta főzelék

default user icon
4 4.1/5

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 fej hagyma (kicsi)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál köménymag (őrölt)
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 30 dkg burgonya
  • 4 ek olaj
  • 4 dkg liszt
  • 1/2 kávéskanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés

    1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a többit 2 cm vastag csíkokra szeljük. Bő vízben megmossuk, hagyjuk jól lecsepegni. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd 1,5 cm-es kockákra vágjuk. 
    2. Egy nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, 5 perc múlva a burgonyát és a köménymagot is beleszórjuk. Félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük 15 perc alatt.
    3. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 2 dl hideg vízzel, majd hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához keverjük. A morzsolt majoránnát is hozzáadjuk, fedő nélkül, 10 percig szelíden forraljuk.
    4. Megsózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Feltétként pörköltet, fokhagymás sült húst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt adhatunk hozzá.

    Könnyű kelkáposztafőzelék >>> 

    KELKÁPOSZTA FŐZELÉK MARHAPÖRKÖLTTEL >>> 

    KELKÁPOSZTA-FŐZELÉK PÖRKÖLTTEL >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Variálható és fincsi!
krompika
Én is mindig krumplival főzöm, de nem szoktam bele hagymát tenni, viszont a fokhagymát apróra vágva a káposztával együtt főzöm. És ami szerintem muszáj :) , az a füstöltszalonna, ami a rántásom alapja, és fele-fele arányban teszek bele édes és csípős pirospaprikát. Addig eszem, amíg csak tart, még hidegen is rájárok ... :)
Kabuci
Egyetértek az előttem szólóval, majoranna nélkül számunkra ízetlen. Persze mindez szokás kérdése. .... Én a rántással nem csinálok semmi mást, csak amikor késznek ítélem, azon módon belekeverem a forró ételbe. Sok éve főzök, de még soha nem csomósodott össze. Lényegesen egyszerűbb......
fricike
1. tegyél bele mokkáskanálnyi morzsolt majorannát, isteni lesz 2. a fokhagymát és a rántásba teszem, kihagyom viszont a hagymát

Hasonló Receptek

Magazin