Kelkáposzta főzelék krumplikockákkal

default user icon
4 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg kelkáposzta,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 mokkáskanál köménymag,
  • 20 dkg burgonya,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 4 dkg liszt,
  • fél kávéskanál pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés:

    1. A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a köménymagot teatojásba zárjuk, a hagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.

    2. Nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, a burgonyát és a teatojást, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (20-25 perc).

    3. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, majd apránként hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához szűrjük-keverjük. Fedő nélkül, 10 percig szelíden forraljuk.

    4. Eltávolítjuk a főzelékből a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Feltétként pörköltet, fokhagymás sült húst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt adhatunk hozzá.

    1 adag: 846 kJ/203 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 évvel ezelőtt
Variálható és fincsi!
krompika 3 évvel ezelőtt
Én is mindig krumplival főzöm, de nem szoktam bele hagymát tenni, viszont a fokhagymát apróra vágva a káposztával együtt főzöm. És ami szerintem muszáj :) , az a füstöltszalonna, ami a rántásom alapja, és fele-fele arányban teszek bele édes és csípős pirospaprikát. Addig eszem, amíg csak tart, még hidegen is rájárok ... :)
Németh Gyuláné 3 évvel ezelőtt
Egyetértek az előttem szólóval, majoranna nélkül számunkra ízetlen. Persze mindez szokás kérdése. .... Én a rántással nem csinálok semmi mást, csak amikor késznek ítélem, azon módon belekeverem a forró ételbe. Sok éve főzök, de még soha nem csomósodott össze. Lényegesen egyszerűbb......
Antal Krisztina 12 évvel ezelőtt
1. tegyél bele mokkáskanálnyi morzsolt majorannát, isteni lesz 2. a fokhagymát és a rántásba teszem, kihagyom viszont a hagymát

Hasonló Receptek

Magazin