Elkészítés: A shiitake és fafüle gombát forró vízben legalább fél óráig áztatjuk, a hagymát, fokhagymát, csiperkegombát és a kínai kelt felszeleteljük.
Egy kevés olajban üvegesre dinszteljük a hagymát, a fokhagymát és a reszelt gyömbért. Közben külön serpenyőben megsütjük a felkockázott tofut vagy a felaprított, leszárított marhahúst, majd ha ez megsült, zsírjával/olajával együtt hozzáöntjük a gyömbéres hagymához. Ehhez hozzáadjuk a kínaikelt és a csiperke gombát, kicsit összesütjük, majd felengedjük vízzel. Ekkor jöhet a beáztatott és felaprított shiitake/falüle gomba az áztatólevével együtt.
Addig főzzük, amíg a csiperke gomba meg nem puhul, közben ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal, erős paprikával, kurkumával és garam masalával. Ha a gomba megfőtt, akkor hozzáadjuk a cérnametéltet, és további 5-10 percig főzzük.
Reszelt répával és friss korianderlevéllel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre