Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keleti kelleves

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • fél fej kínaikel
  • 20 dkg tofu vagy 25 dkg marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kis darab gyömbér
  • maréknyi shiitake gomba és fafüle gomba
  • 25 dkg csiperke
  • 2 marék cérnametélt
  • olaj
  • bors
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál garam masala
  • erős paprika
  • A tálaláshoz:
  • reszelt sárgarépa
  • friss koriander

Elkészítés

Elkészítés: A shiitake és fafüle gombát forró vízben legalább fél óráig áztatjuk, a hagymát, fokhagymát, csiperkegombát és a kínai kelt felszeleteljük.

Egy kevés olajban üvegesre dinszteljük a hagymát, a fokhagymát és a reszelt gyömbért. Közben külön serpenyőben megsütjük a felkockázott tofut vagy a felaprított, leszárított marhahúst, majd ha ez megsült, zsírjával/olajával együtt hozzáöntjük a gyömbéres hagymához. Ehhez hozzáadjuk a kínaikelt és a csiperke gombát, kicsit összesütjük, majd felengedjük vízzel. Ekkor jöhet a beáztatott és felaprított shiitake/falüle gomba az áztatólevével együtt.

Addig főzzük, amíg a csiperke gomba meg nem puhul, közben ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal, erős paprikával, kurkumával és garam masalával. Ha a gomba megfőtt, akkor hozzáadjuk a cérnametéltet, és további 5-10 percig főzzük.

Reszelt répával és friss korianderlevéllel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss