Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keleti beütés, ázsiai ízek

A távol-keleti ételek kicsit idegenek lehetnek a magyar ízek kedvelőinek, de nem is olyan nagyon, hiszen kellően és izgalmasan fűszeresek. Ha nem tudjuk eredetiben megkóstolni, otthon is elkészíthetjük!

Sajnos csak keveseknek adatik meg, hogy a helyszínen kóstolják meg az eredeti, autentikus ázsiai konyhát. De néhány különleges hozzávalóval és egy kis csavarral otthon is készíthetünk hasonló finomságokat.

A Lakáskultúra júniusi számának Gasztroséta rovatának most a különleges ázsiai ízek a főszereplői, Az élet napos oldala blog szerzőjének, Török-Bognár Renáta receptjeivel és fotóival.

Kimondottan könnyű, nyári étel a panko morzsában sült rákfarok az ázsiai kellel készült körettel. A panko egy kenyérféle, aminek morzsája hihetetlenül ropogósra sül, érdemes beruházni egy zacskónyira, rántott húshoz vagy zöldségekhez is jól használhatjuk. A pirított tészta igen népszerű szinte az összes ázsiai konyhában, ez a marhahúsos-cukorborsós-bébikukoricás változat pedig igazán ízgazdag.

A kókusz is állandó szereplője a keleti konyháknak, ezt a fűszeres pudingot tejérzékenyek is fogyaszthatják. Sütés nélkül készül, hihetetlenül krémes és friss a végeredmény, könnyen a nyár kedvenc desszertje válhat belőle - akár hazai idénygyümölcsökkel is.

Egzotikus recepteket a Mindmegettén >>>

Thai receptjeink >>>

Fedezd fel a világ konyháit! >>>

A Lakáskultúra júniusi számában a receptek mellett gyönyörű nyaralókat és kerteket találunk, teraszra és zöldbe való díszítési tippeket, valamint gazdag körképet a különféle árnyékolási technikákról. A Reforma rovat ebben a hónapban kicsit avitt, idejétmúlt népies falitányérokat varázsol új, modern tárgyakká.

Keresd az újságosoknál, és böngéssz a naponta színes és új tartalommal frissülő www.lakaskultura.hu oldalon!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss