Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelet-mediterrán padlizsánsaláta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, villával alaposan megszurkálom (így esetlegesen kesernyés ízű barna levük könnyedén távozik), 200 fokra előmelegített sütőben, rácsra tett alufólián 40-45 perc egészen puhára sütöm.

Amikor már kézmelegre hűltek és összeestek, gyorsan meghámozom, apróra vágom. Éles késsel dolgozom, nem hiszek azokban a körülményesnek tűnő eljárásokban, miszerint csakis fa vagy műanyag eszközzel végezhető el ez a művelet – eddig még nem tapasztaltam, hogy akár színben, akár ízben bármiféle kárt okozott volna a közönséges konyhai kés használata. Egy nagy keverőtálba teszem, belekanalazom a tahinát, ha túl sűrű, kevés hideg vizet is adok hozzá. Fokhagymanyomón átpréselem a fokhagymát, hozzáöntöm a citromlevet, sózom, fűszerezem. Villával, határozott mozdulatokkal összekeverem. Ekkor beleteszem a finomra aprított petrezselyemzöldet, végül a kapribogyót. Az egészet újra alaposan összedolgozom.

Tálra halmozom, fűszerekkel (kevés őrölt pirospaprikával, petrezselyemmel, sumackal) díszítem, legalább fél órára hűtőszekrénybe teszem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss