Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelesztés nélküli pogácsa

1 5/5

Hozzávalók

  • 0,5 l tej
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 kg liszt
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 1,5 ek só
  • 5 dkg vaj
  • 30-40 dkg trappista sajt (de lehet vegyesen füstölttel is)
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. Egy kevés tejbe cukrot teszünk, hozzáadjuk az élesztőt, egy kevés lisztet, majd felfuttatjuk. Hozzáadjuk a maradék langyos tejet és lisztet, az olajat és a sót,  majd összegyúrjuk. (Nem kell keleszteni a tésztát!)
    2. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Feltekerjük. Átgyúrjuk, majd ismét kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat.
    3. A tetejét megkenjük tojással, és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

      borzas sajtos pogácsa >>> 

      sajtos pogácsa egyszerűen >>> 

      Még több pogácsa recept >>> 

Megjegyzés

A sütő aljába érdemes betenni egy forró vízzel teli hőálló tálkát (pl. fém konzervdoboz), mert a gőz nagyon jót tesz a kelt tésztáknak.

HossoAni
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Hispán
Ez nagyszerű, köszi a receptet! :)

Hasonló Receptek

Magazin