Kelesztés nélküli lekváros kifli

default user icon
24 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 10 dkg élesztő
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dl étolaj
  • csipetnyi só
  • lekvár

Elkészítés

    Elkészítés: Melegíts egy kevés tejet, tegyél bele 1 kiskanálnyi cukrot, keverd el benne az élesztőt. Mérd ki egy nagy tálba a lisztet, tedd hozzá a sütőport, ha felfutott az élesztő, öntsd a liszthez, add hozzá a 3 tojássárgáját, a cukrot és a 3 dl az étolajat. Gyúrd össze a tésztának, simának kell lennie (hólyagosnak). Nem kell keleszteni!

    Oszd 5 egyforma részre, nyújtsd kerekre, derejevágóval oszd 6-8 részre. Kend meg lekvárral, és a széles felétől elindulva tekerd fel a kiflit (lehet bele tenni a lekvár helyett ízlés szerint diót, mákot, esetleg túrót), és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a tetejüket tojássárgájával.

    Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt süsd meg. Elkészítés sütéssel együtt 1 óra.

Megjegyzés

Egyszerű elkészíteni, nagyon finom, évek óta csinálom. Az unokák egyik kedvence, de a családban mindenki szereti. Tejjel, joghurttal fogyasztva imádni való.

Erzsike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Naden Yreeg 2 évvel ezelőtt
A tejet mikor kell hozzáadni?
Atalai Ildikó 5 évvel ezelőtt
Nagyon köszönjük a receptet, igazi \'nagymama-féle\' finomság! :)
Börcsök Nelli 5 évvel ezelőtt
Megkérdezhetem milyen lisztet használt? sima? rétes? , illetve hány fokon célszerű sütni? Köszönöm
Tokaji Ildikó 5 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen a receptet. Elég jól sikerült, ahhoz képest, hogy életem első lekváros sütije lett. Az én gyagyaságom miatt azonban nem lett tökéletes, mivel barack-jam-mel csináltam a sütésálló lekvár helyett. De így meg olyan lett, mintha a tésztába kevertem volna a lekvárt :) no de most tanultam belőle, és legközelebb odafigyelek rá. Amúgy a tészta az valami fantasztikus lett.
Erzsike 5 évvel ezelőtt
Örülök,hogy tetszett és ízlik.
Draskócziné Nemes Katalin 5 évvel ezelőtt
Örülök,hogy rátaláltam erre az egyszerű,könnyű,gyorsan elkészíthető finomságra. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszönjük!
Csizmadiáné Mikola Anna 5 évvel ezelőtt
Ez a recept fantasztikus. Könnyed, ízletes, és nagyon könnyű a tésztával dolgozni. A családban mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm a receptet! :)
Erzsike 5 évvel ezelőtt
Szívesen,egészségedre!
Rozsnyai Gabriella 5 évvel ezelőtt
Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, nagyon gyors, kiadós, finom lett a végeredmény, én 2/3-ad mennyiséget csináltam, és reszeltem egy citrom héjat a tésztába. köszi a recit
Erzsike 5 évvel ezelőtt
Szívesen!

Hasonló Receptek

Magazin