Elkészítés: A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a piteformába igazítjuk.
A kelbimbót megtisztítjuk, sós vízben 3-4 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A szalonnakockákat lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük. Ráöntünk 1-2 loccsantásnyi fehérbort, és kiforraljuk. A kihűlt kelbimbót leveleire szedjük, és hozzáadjuk a szalonnás keverékhez. Kóstoljuk meg, mehet rá még egy adag kakukkfű és egy kevés só.
Majd borítsuk rá a tésztára, egyengessük el, és rendezzük el benne a cikkekre vágott sajtot is.
A 3 tojást verjük habosra, adjuk hozzá a tejszínt, és öntsük a tésztára. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30-40 percig. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre