Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelbimbós pite camembert sajttal és szalonnával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a piteformába igazítjuk.

A kelbimbót megtisztítjuk, sós vízben 3-4 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A szalonnakockákat lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük. Ráöntünk 1-2 loccsantásnyi fehérbort, és kiforraljuk. A kihűlt kelbimbót leveleire szedjük, és hozzáadjuk a szalonnás keverékhez. Kóstoljuk meg, mehet rá még egy adag kakukkfű és egy kevés só.

Majd borítsuk rá a tésztára, egyengessük el, és rendezzük el benne a cikkekre vágott sajtot is.

A 3 tojást verjük habosra, adjuk hozzá a tejszínt, és öntsük a tésztára. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30-40 percig. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Ezt a receptet a neten találtam, és most jött el az ideje, hogy végre el is készítsem. Menet közben kicsit változtattam rajta, de ez már megszokható dolog a részemről. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss