Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelbimbós francia pite (galette)

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A tésztához a felkockázott hideg vajat összemorzsoljuk a lisztekkel és 1/2 tk sóval. Beledolgozzuk a tojássárgáját, hozzáadunk 1 ek jéghideg vizet, és simára gyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kettéosztjuk, és mindkét részt cipóvá formázzuk. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. Közben a megtisztított kelbimbót blansírozzuk, lecsepegtetjük és negyedeljük. Az olajat összekeverjük a citromhéjjal és sóval, borssal.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A cipókat két réteg sütőpapír között kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt átemeljük egy tepsibe. A széleket szabadon hagyva mindkettőt megkenjük 1-1 ek hagymalekvárral, megtöltjük a kelbimbóval, a sajttal és a ricottával, majd meglocsoljuk az ízesített olajjal.
  4. A tésztaszéleket körben a töltelékre hajtjuk, és megkenjük az elkevert egész tojással. Végül a galette-ket az előmelegített sütő aljában, a 2. sínen aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt. Tetszés szerint zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

A citromos olajhoz tetszés szerint 1 kis marék finomra aprított oregánót keverhetsz.
A kecskesajtot fetával helyettesítheted. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss