Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Kelbimbós francia pite (galette)

Hozzávalók

  • 15 dkg hideg vaj
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (+ a nyújtáshoz )
  • 1 db tojássárgája
  • 30 dkg kelbimbó
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • bors
  • 2 ek hagymalekvár
  • 5 dkg puha kecske sajt
  • 6 dkg ricotta
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A tésztához a felkockázott hideg vajat összemorzsoljuk a lisztekkel és 1/2 tk sóval. Beledolgozzuk a tojássárgáját, hozzáadunk 1 ek jéghideg vizet, és simára gyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kettéosztjuk, és mindkét részt cipóvá formázzuk. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük 30 percig.
    2. Közben a megtisztított kelbimbót blansírozzuk, lecsepegtetjük és negyedeljük. Az olaj at összekeverjük a citromhéjjal és sóval, borssal.
    3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A cipókat két réteg sütőpapír között kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt átemeljük egy tepsibe. A széleket szabadon hagyva mindkettőt megkenjük 1-1 ek hagymalekvárral, megtöltjük a kelbimbóval, a sajt tal és a ricottával, majd meglocsoljuk az ízesített olaj jal.
    4. A tésztaszéleket körben a töltelékre hajtjuk, és megkenjük az elkevert egész tojással. Végül a galette-ket az előmelegített sütő aljában, a 2. sínen aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt. Tetszés szerint zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

    15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

A citromos olajhoz tetszés szerint 1 kis marék finomra aprított oregánót keverhetsz.
A kecskesajtot fetával helyettesítheted.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes