Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelbimbós burgonyaragu

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg kelbimbó (mélyhűtött is lehet)
  • 5 dkg húsos szalonna
  • diónyi vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2,5 dl átszűrt húsleves (kockából is lehet)
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • cukor
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és 2 centis kockákra vágjuk. A kelbimbókat száruktól, foltos leveleiktől megtisztítjuk és a kettőt együtt annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. (Ha mélyhűtött kelbimbót veszünk, azt később kell a burgonyához adni, mert rövidebb idő alatt puhul meg.) Közben a szalonnát vékony csíkokra szeljük, és egy serpenyőben kiolvasztjuk úgy, hogy a vajat is hozzáadjuk. A lisztet néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta, majd a húslevessel felengedjük. Végül a felaprított petrezselymet is beleszórjuk és a leszűrt burgonyát meg kelbimbót beleforgatjuk. Jól megsózzuk, megborsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Párolt húsok mellé a legjobb, de sültekhez is illik.

Megjegyzés

Ez eredetileg köret, de magában is nagyon finom és laktató. Igaz, én eddig még csak húsos szalonna és fehérbor nélkül, húsleveskockából és mélyhűtött kelbimbóból csináltam, de azt garantálom, hogy úgy nagyon fincsi.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

LaLinea
A tejszínnel nem szabad sokáig főzni a cuccost, én arra tippelek, kb. 2 perccel azelőtt kell hozzátenni, hogy beleforgatnánk a párolt krumplit és kelbimbót. Egyetértek az előttem szólóval, hogy csak akkor kell annyi húsleves, ha vki folyós szószosan szeretné enni, és még annyit tennék hozzá, hogy ha viszont kevesebb a leves, a borral csínján kell bánni, mert ha túl sok/savas, kicsapja a tejszínt. Lehet, hogy ez lesz a hétvégi menü, később még beszámolok az eredményről.

Hasonló Receptek

Magazin