Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelbimbóleves II.

MME MME
1 4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és a vajon vagy olajon megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A kétféle zöldséget megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a hagymán kevergetve kissé megpirítjuk. Liszttel meghintve a tűzön még fél percig keverjük, majd a pirospaprikával és az aprított petrezselyemmel megszórjuk, és a vízzel felengedjük. A húsleveskockával sózzuk, és a megtisztított kelbimbót (ha mélyhűtöttet vettünk, akkor a még fagyottat) és karfiolt hozzáadjuk, csipetnyi cukorral szelidítjük az ízét.

A frisset 20 percig, a fagyottat 10 percig főzzük. Tejföllel behabarva tálaljuk.

Megjegyzés

Ha gazdagabban akarjuk adni, apró kockákra vágott füstölt húst is szórhatunk bele. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss