Elkészítés: A megolvasztott vajra teszem a friss vagy fagyasztott kelbimbót, pár percig pirítom, sót és borsot szórok rá. Felengedem a vízzel, ételízesítőt teszek bele. Puhára főzöm.
A galuskához az 1 dkg olvasztott vajat kikeverem a felvert tojással, a liszttel és a sóval. Kiskanállal galuskákat szaggatok a forró levesbe.
Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, a kefirt fél dl vízzel és 2 evőkanál liszttel simára keverem. A levesből hozzámerek 2-3 kanállal (így nem lesz csomós), és beleöntöm a levesbe. Körülbelül 10 percig főzöm. Ízlés szerint sózom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre