Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelbimbóleves galuskával

MME MME
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg kelbimbó
  • 3 dkg vaj
  • késhegynyi bors
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 liter víz
  • 4 dl kefir
  • 2 evőkanál liszt
  • A vajas galuskához:
  • 1 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 felvert tojás
  • csipetnyi só

Elkészítés

Elkészítés: A megolvasztott vajra teszem a friss vagy fagyasztott kelbimbót, pár percig pirítom, sót és borsot szórok rá. Felengedem a vízzel, ételízesítőt teszek bele. Puhára főzöm.

A galuskához az 1 dkg olvasztott vajat kikeverem a felvert tojással, a liszttel és a sóval. Kiskanállal galuskákat szaggatok a forró levesbe.

Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, a kefirt fél dl vízzel és 2 evőkanál liszttel simára keverem. A levesből hozzámerek 2-3 kanállal (így nem lesz csomós), és beleöntöm a levesbe. Körülbelül 10 percig főzöm. Ízlés szerint sózom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek