Keress receptre vagy hozzávalóra

Kelbimbó sajtos takaróban

A kelbimbót ritkán kínáljuk a családnak, pedig ügyes párosításokkal tökéletes és egészséges ebédet, vacsorát kínálhatunk vele. Próbáld ki ezt a receptet és a kelbimbót örökre megszereted!

Hozzávalók

  • 2 darab póréhagyma
  • 20 dkg kelbimbó
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • bors őrölve
  • szerecsendió reszelve
  • 1 teáskanál mustár
  • 13 dkg sajt
  • 5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    1.

    A póréhagymákat vékony szeletekre vágjuk, és jól megmossuk. A kelbimbócval együtt forrásban lévő vízbe tesszük, s a forrás után 2 percig főzzük. Leszűrjük és lehűtjük hideg víz alatt és a szűrőben hagyjuk.

    2.

    Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjunk a lisztet, és krémet készítsünk belőle. Főzzük néhány percig. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd főzzük, és sima állagú szószt készítünk belőle. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a mustárt és a sajt felét.

    3.

    A kelbimbót és a póréhagymát egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a szószt, óvatosan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal és a zsemlemorzsával. 200 fokra előmelegített sütőben körül-belül 20 percig sütjük, addig, amíg a teteje aranysárga nem lesz. 

Ezt a fogást elkészíthetjük karfiollal is!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 2 évvel ezelőtt
Finom volt! Egy szelet tarjával tálaltam, mert nagy családba az is kell...

Hasonló Receptek

Magazin