Kelbimbó sajtos takaróban

A kelbimbót ritkán kínáljuk a családnak, pedig ügyes párosításokkal tökéletes és egészséges ebédet, vacsorát kínálhatunk vele. Próbáld ki ezt a receptet és a kelbimbót örökre megszereted!

Hozzávalók

  • 2 póréhagyma
  • 200 g bimbós kel
  • 30 g vaj
  • 30 g liszt
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 1 púpozott teáskanál mustár
  • 125 g sajt
  • kb. 30 g zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A póréhagymát vágjuk vékony szeletekre, és jól mossuk meg, majd tegyük a bimbós kellel együtt forrásban lévő vízbe, s a forrás után 2 percig főzzük. Szűrjük és hűtsük le hideg víz alatt. Hagyjuk a szűrőben.

    2. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, szórjunk rá lisztet, és készítsünk belőle krémet. Főzzük néhány percig. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, főzzük, készítsünk egy sima szószt. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Adjuk hozzá a mustárt és a sajt felét.

    3. Tegyük a bimbós kelt és a póréhagymát egy tűzálló tálba. Öntsük rá a szószt, óvatosan keverjük össze, szórjuk meg a maradék sajttal és a zsemlemorzsával.

    4. Tegyük a sütőrácsra. 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig vagy addig, amíg a teteje aranysárga nem lesz.

Ezt a fogást elkészíthetjük karfiollal is!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 12 hónappal ezelőtt
Finom volt! Egy szelet tarjával tálaltam, mert nagy családba az is kell...

Hasonló Receptek

Magazin