A póréhagymákat vékony szeletekre vágjuk, és jól megmossuk. A kelbimbócval együtt forrásban lévő vízbe tesszük, s a forrás után 2 percig főzzük. Leszűrjük és lehűtjük hideg víz alatt és a szűrőben hagyjuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjunk a lisztet, és krémet készítsünk belőle. Főzzük néhány percig. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd főzzük, és sima állagú szószt készítünk belőle. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a mustárt és a sajt felét.
A kelbimbót és a póréhagymát egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a szószt, óvatosan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal és a zsemlemorzsával. 200 fokra előmelegített sütőben körül-belül 20 percig sütjük, addig, amíg a teteje aranysárga nem lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre