Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelbimbó sajtos takaróban

default user icon
MME
1
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A póréhagymákat vékony szeletekre vágjuk, és jól megmossuk. A kelbimbócval együtt forrásban lévő vízbe tesszük, s a forrás után 2 percig főzzük. Leszűrjük és lehűtjük hideg víz alatt és a szűrőben hagyjuk.

2.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjunk a lisztet, és krémet készítsünk belőle. Főzzük néhány percig. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd főzzük, és sima állagú szószt készítünk belőle. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a mustárt és a sajt felét.

3.

A kelbimbót és a póréhagymát egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a szószt, óvatosan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal és a zsemlemorzsával. 200 fokra előmelegített sütőben körül-belül 20 percig sütjük, addig, amíg a teteje aranysárga nem lesz. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss