Keksztekercs

default user icon
14 3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl feketekávé
  • dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Krém:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaó

Elkészítés

    Elkészítés: A kekszet a diódarálón ledaráljuk, és a porcukorral, a dióval, a feketekávéval és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Porcukorral meghintett alufólián négyszög alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a következő krémmel: a vajat a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük. A kekszlapot feltekerjük. Külsejét, ha ragad, kókuszreszelékkel megszórjuk, és alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük. Ferde szeleteket vágunk belőle.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tetézi Éva 4 évvel ezelőtt
Kíváncsi voltam, milyen úgy, hogy a tészta a világosabb, a krém a kakaós... Ha már nem volt mérték írva, a dióból is 10 dkg-ot tettem bele, így éppen 1,5 dl kávét vett fel a massza. Minden mást változatlanul hagytam. Szerintem finom lett. A párom szerint a krémje gelly volt, így legközelebb ki is próbálom Mcroland krémesítő javaslatát... :)
NT 5 évvel ezelőtt
Nagyon jó ez a recept, csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem a rafináltnál azért egyszerűbb a nehézségi foka. Minimális kézügyesség talán kell a feltekeréshez, de sütni sem kell, semmi trükk nincs benne. Én meglehetősen ügyetlenke vagyok a konyhában, de ezzel a süteménnyel még sosem volt problémám, szóval senkit ne riasszon vissza a \"rafinált\" megjelölés, valójában könnyű. :)
Nagy Gizella 7 évvel ezelőtt
egyre izgibb. cukrászfiú.. és miért titok? nem értem. képed van?
Nagy Gizella 7 évvel ezelőtt
bocsi az előzőért... :)
Nagy Gizella 7 évvel ezelőtt
kkk
Csaba 7 évvel ezelőtt
Hogy én miért rajongok az maradjon titok :) amúgy sütő- és cukrásztechnikus a végzettségem :)
Nagy Gizella 7 évvel ezelőtt
azt hittem, idősebb vagy, bocsi. én egy kicsit több vagyok (36), és rajongok a főzöcskézős pasikért, a fiatalabb korosztályért meg pláne (exem 24) :) bár, Te gondolom a korosztályodbeli, vagy fiatalabb lányokért rajongsz...
Csaba 7 évvel ezelőtt
22 éves vagyok, tehát ne magázzon ha kérhetem :)
Nagy Gizella 7 évvel ezelőtt
nem, Maga nem sós, hanem édes :) Hány éves? Szabad még? Puszi: Gizi
Nagy Gizella 7 évvel ezelőtt
Kedves Főző Gizi! Elnézést a hangnemért, csak ideges lettem, mivel a dolog egyértelmű. Mellesleg: milyen a sóslábvíz? Csak mert nem tudom magamra értelmezni így. Sós? Én is sós vagyok? Hagyjuk... Viszont ami fontosabb: lehet a krémet picit krémesebbé, kevésbé gelly-re csinálni. Ehhez annyi kell, hogy 3dl tejet és 3 púpozott evőkanál lisztet közepes lángon besűrűsítünk, majd folyamatosan keverve hagyjuk kihűlni. Ha már hideg, akkor a fent leírt Krémet belekeverjük. Üdv: Csaba

Hasonló Receptek