Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Keksztekercs rumos-kókuszos krémmel

Hozzávalók

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl rum vagy rumaroma
  • 2 dl lefőzött erős feketekávé
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • rumaroma

Elkészítés

    1. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, a darált diót és a kakaót, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a rumot (vagy a rumaromát) és a kávé egy részét. Összegyúrjuk, a maradék kávét csak apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta. 
    2. Egy nagyobb sütőpapírt leterítünk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Ráhelyezzük a tésztát, majdkinyújtjuk kb. fél cm vastagra.
    3. A margarint kikeverjük a cukorral, a kókuszreszelékkel és a rumaromával. Óvatosan rákenjük a krémet a kinyújtott kekszre, majd a papír segítségével feltekerjük.
    4. Tálcára helyezzük, majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára (ezalatt az ízek összeérnek, és könnyen szeletelhető lesz a tekercs). Közvetlenül tálalás előtt felszeleteljük.

Megjegyzés

2 rúd lesz belőle

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin