Elkészítés: A kekszet nyújtódeszkán kissebb-nagyobb darabokra összetörjük, és nagy tálba tesszük a mazsolával, amiben könnyen össze tudjuk majd keverni a folyékony összetevőkkel.
A cukrot, a vajat, a kakaót és a tejet egy lábasban feltesszük melegedni, ha forrni kezd, lekapcsoljuk a lángot. A tűzről levéve beletesszük a rumot. Ráöntjük a darabolt kekszre, és összekeverjük.
Egy celofánpapírra hosszában a masszából halmokat rakunk, szorosan henger alakúra feltekerjük, közben össze-össze nyomkodjuk, hogy ne legyen hézagos.Gyorsan dolgozzunk vele, amíg meleg, különben megszilárdul, és nem tapad össze, a szeletelésnél pedig omlik!
Ha kihűlt (ez 1-2 órát jelent a hűtőben, de jobb 1 éjszakára betenni), meghempergetjük kókuszreszelékben, darált dióban, mogyoróban ízlés szerint. Éles késsel fél cm szélesre szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre