Elkészítés: Az összetört kekszet, a zselés cukrot, a 10 dkg étcsokit és a mazsolát egy tálba tesszük.
15 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2 egész tojást és 3 dkg kakaót felmelegítünk, felfőzünk, de óvatosan, hogy a tojás ne süljön oda, állandóan kevergetve. Ezt a masszát ráöntjük a tálba elhelyezett összetört kekszkeverékre. Jól összedolgozzuk, és hagyjuk hűlni kb. fél órát.
Egy őzgerincformát megolajozott fóliával kibélelünk, és a masszát beleöntjük. Hagyjuk kihűlni, majd hideg helyre tesszük. Másnap a formából kiborítjuk, és szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre